Adarida

2019.feb.25.
Írta: Adarida Szólj hozzá!

Fizetni kell

Persze nem kellett volna szöveget hallgatnom a rádióban, csak zenét, ahogy máskor, ahogy különben évek óta nem nézek tévét sem. Csak felcseszném az agyamat, annak meg nem lenne sok értelme.

Tovább
Címkék: valóság, abszurd

Song from π! (with Sheet Music/HQ Download)

Dallamtapadás, elkésett okoskodással

Napok óta dallamtapadásom van. Valaki lekottázta a Pi-t és zongoradarabot írt belőle. Ezt hallgatom. Ha nem hallgatom, akkor is hallom. Háromegynégyegyötkilenckettőhatötháromöt, egészen ötven tizedesjegyig. A testemben lüktet a kör kerületének és átmérőjének hányadosa, az irracionális szám, a végtelen, a nem periodikusan ismétlődő számjegyek a zongorán. Nyolckilenchétkilencháromkettőháromnyolcnégyhat…. Biztosan van valami kapcsolat a matematika és az érzéseink között. Pontosabban tudom, matematikával minden leírható. Nem csak leírható, kiszámolható. Ezt csodáltam meg annak idején a játékelmélet alkalmazásával, hirtelen értelmet kapott a sok, sokszor unalmas matekóra. Néha mégis kiderül, nem tanultam meg mindent eléggé, illetve alig tanultam valamit, ha meg is tanultam mindent. Az életemben néha nem az jött ki, amit vártam. Időnként kerestem a megoldóképletet, de elakadtam. Aztán, a látszólag végső megoldás is csak addig volt, amíg valaki be nem bizonyította a tévedést, vagy azt, hogy már a nullpont sem volt axióma.

Címkék: tévedés, axióma

Velünk marad

Tudod, mennyi idő alatt bomlanak le az ipari termékek? A tejes doboz 5 év alatt. Ezzel én nem szennyezem a környezetet, mert egyáltalán nem iszom tejet. A habosított műanyag pohár lebomlásához ötven év kell. Az üveg egy-kétmillió év alatt bomlik el, a műanyag palack pedig négyszázötven év alatt, így a műanyag szatyor a maga kétszáz és ezer közötti évével a középmezőnyben található. Ez akkor jutott eszembe, amikor ma délelőtt egy egész tekercs műanyag szatyor esett le a polcról a kamrában. Olyan fajta, amiket a boltokban tesznek ki a zöldséges és a péksüteményes pultokhoz. Emlékeztem rá, hogyan került hozzánk. A sarki boltban vásároltunk. Csak a pénztár előtt vettem észre, hogy bekerült a nagy, fém kocsinkba. Aztán rezzenéstelen arccal tolta át a kassza előtt. Csodálkozva kérdeztem, hogy került oda. Otthon is kell. De ha észrevették volna? Pitiáner dolognak tűnt, főleg, ha arra gondoltam, mennyi kellemetlenséget okozhatott volna. Így jutott végül otthon a kamrába. Valahogy sosem tudtam használni belőle. Ugyanazt a szégyenkezést éreztem, ha megláttam, mint ott, a boltban. Mégsem dobtam ki. Pedig kidobtam a fogkeféjét és a papucsát, meg mindent, ami a lakásban maradt. A fogkefét legelőször. Végül a tekercs láthatatlanul megbújt a polc legbelső zugában.De ma kapkodtam, és, ahogy ott keresgéltem, leesett a földre, éppen a lábam elé. A műanyag szatyor leghamarabb kétszáz év alatt bomlik le. Ha kidobom, akkor is megmarad. Közepesen hosszú ideig.

Mintha nem történt volna semmi

"A szerelem olyan, mint egy automata, mi? Nem rossz. Az ember bedob egy pénzdarabot, és megnyomja a gombot. A szerkezet belsejében bizonyosfajta gépies tevékenység indul meg. Az ember kap egy kis édességet, majd rosszallóan néz magára a piszkos tükörben, megigazítja a kalapját, megmarkolja az esernyőjét, kisétál, és igyekszik olyan benyomást kelteni, mintha nem történt volna semmi." [1] 

Tűpontos. Sajnálom, hogy nem én írtam.

[1] Nathaniel West: Sáskajárás 

Álom

N velem álmodott. Világvége hangulat volt –mondta –, de te ezt is sztoikus eleganciával fogadtad, se pátosz, se félelem nem kísérte a borúlátó jövőképet, de még vállrándítás, és illuzórikus optimizmus sem kapcsolódott ahhoz a ténymegállapításodhoz, hogy nálatok, ha elfogy a víz, nem lesz honnan szerezni. Aztán egy korallpiros karkötőt akartam készíteni neked, valami helyett, ez volt a gyengébb változat. Hozzá kerestem anyagot, és előkerült egy csíkos füzet, ami mentén elég pontosan ki tudom szabni az anyagot, elég gyenge kis ajándék, gondoltam, de lázasan akartam, és ugyanilyen lázasan ijedeztem attól, hogy nem fogod hordani, mert gagyi, vagy nem elég tökéletes, ha gagyi is.

Gyönyörű, lett, amit nekem készített. Pedig világvége hangulat volt akkor.

Ott üldögélnék tűnődő képpel

"Tudod, mit szeretnék?

Bár tudom, hogy egy cseppet sem érdekel,

de azt szeretném, ölelkezzetek sokat.

Ökleld erősen, újra és újra és minden apró, vagy erős mozdulatod benne

 - legyen ez bár nevetséges, így kimondva –

hát, legyen minden öklelésed egy döfés a szívembe.

A szétfolyó ondód, legyen a vérem,

és siessünk, siessünk, csináld erősen,

essünk már túl gyorsan ezen az egészen." 

/Adarida/

Tovább

Amíg hagyod

A hűtlenség nem gyengeség - hanem döntés

Vannak olyan dolgok, amelyekkel kapcsolatban előszeretettel gyártunk hazugságokat. Mások számára is, de sokszor még önmagunknak is. Mert úgy kényelmesebb, vagy legalább elviselhetőbb az a konfliktushelyzet, amibe kerültünk. De bármennyire is próbáljuk racionalizálni, vagy épp a másik irányból megközelítve, empátiával kezelni a helyzetet, előbb vagy utóbb, de biztosan szembesülni fogunk a saját hazugságunkkal.
rajz.jpg

Tovább

A tiéd nagyobb

Ma elém vágott egy audi az autópályán, aztán ide-oda ugrált a sávok között. Egyáltalán nem szokatlan persze a stílus, de amit ez művelt, különösen aggasztó volt. Láthatóan semmivel sem haladt jobban így, mint bárki más, de ahogy néztem, egyre feszültebb lettem, pedig gyönyörűen sütött ma a nap.

Aztán itthon láttam ezt az e-mailt a következő szöveggel:

'Hosszabbítsd meg a péniszed természetesen - 6,2 cm érhető el akár 30 nap alatt!

Világszerte a férfiak sokan elégedetlenek a péniszük méretével. A pénisz hossza jelentősen befolyásolja a férfiasságot, sok nőnél a szex minőségét.

Ha ön szeretne egy vastagabb, nagyobb péniszt, hosszabb merevedést, akkor próbálja ki ezt a pénisznövelő kapszulát.

Kattintson ide és tegyen szert akár 6 centiméterrel hosszabb péniszre.'

Ezúton küldöm ezt a fontos információt annak a fehér audisnak és nem azért, mert nekem kisebb autóm van.

süti beállítások módosítása